Artikel: Brug penge på rengøring, og bliv lykkeligere!

Ny forskning viser, at det gør mennesker lykkeligere at betale sig fra eksempelvis rengøring, indkøb og børnepasning. Køb af tid kan være en buffer mod en presset hverdag, siger forsker.

Mange mennesker ville blive lykkeligere, hvis de betalte sig fra selv at skulle gøre de huslige pligter som rengøring og havearbejde.

Alligevel holder de fleste pungen i lommen og ruller selv ærmerne op.

Ny canadisk forskning viser, at penge rent faktisk kan gøre dig lykkeligere - hvis du altså bruger dem på det rigtige.

For mens køb af materielle ting som sofaer og fjernsyn ikke gør noget godt for din lykkefølelse, kan du blive lykkeligere af at bruge dine penge på at hyre andre menneskers hjælp til eksempelvis rengøring, indkøb, havearbejde og børnepasning.

Historien kort

Det gør folk lykkeligere at købe sig til tid ved at betale sig fra eksempelvis rengøring.

Danskere får ekstra meget ud af at betale sig fra kedelig opgaver i hjemmet.

Vi har for travlt i vores hverdag, siger forskere.

(Foto: Shutterstock)

Det nye studie viser i tillæg, at danskerne rent faktisk er blandt dem, der får mest lykkefølelse ud af at bruge penge på at købe mere tid i hverdagen.

»Mange mennesker tænker nok på at betale andre fra at gøre rent eller lignende, men får alligevel aldrig hyret nogen til at gøre det. Vores forskning viser, at hvis du føler dig presset på tid, og forskellige arbejdsopgaver i hjemmet gør dig miserabel, så brug lidt penge på at få andre til at gøre det for dig. Det betaler sig, og du vil få en større tilfredshed med livet,« fortæller studiets hovedforfatter, Elizabeth Dunn, der er professor ved Department of Psychology ved University of British Columbia, Canada.

Det nye studie er for nylig offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift PNAS.

 

Du kan læse resten af artiklen på:

http://videnskab.dk/kultur-samfund/brug-penge-paa-rengoering-og-bliv-lykkeligere