Heidi Nielsens historie

43 årige Heidi Nielsen havde egentlig startet eget rengøringsfirma, men måtte – efter lægens anvisning – opgive, da hendes knæ ikke kunne klare det.

Heidi har aldrig brudt sig om at sidde stille.

Og knæoperation med efterfølgende 13 uger hjemme i ro var bestemt ikke lige sagen.

”Jeg bliver tosset i hovedet af at sidde hjemme, og jeg er virkelig ikke god til at sidde stille. Der skal helst ske noget”, fortæller Heidi som bor i Vejby med sine to sønner.

Efterfølgende var Heidi kommet i kantinen på Jobcentret i en periode.

Det var her Caroline Svendsen overhørte nogle samtaler, Heidi og de andre kantinemedhjælpere imellem.

Caroline er ansat hos JMV og er – blandt andet - ansvarlig for Branchepakken på Jobcentret. Hun hørte Heidi snakke en del om rengøring mens hun var i køkkenet.

Heidi kom med gode forslag til hvordan tingene kunne gøre nemmere og bedre, osv.

Så Caroline tog fat i Heidi og spurgte om hun ikke havde lyst til at være med i Branchepakken.

”Ja, på en måde blev jeg jo headhuntet af Caroline, og min virksomhedskonsulent var helt med på idéen, så det var rigtigt godt”, siger Heidi.

Et stykke tid efter Heidi var startet i forløbet, spurgte Caroline hende hvad hun egentlig havde af drømme og ønsker, hvortil Heidi kækt svarede

”Jeg vil da egentlig gerne have dit job!”

Heidi (tv) sammen med Caroline på arbejde på Jobcenter Gribskov

Ambitionerne fejlede bestemt ikke noget, og efter endt forløb i Branchepakken stod det meget klart at vi slet ikke havde lyst til at give slip på Heidi, så hun blev ansat i en fuldtidsstilling her hos os. Og det har vi bestemt ikke fortrudt.

Heller ikke Caroline, selvom Heidi jo ville have hendes job.

"Det er fantastisk at have Heidi med på holdet – ikke mindst fordi det er en vidunderlig aflastning for mig", fortæller Caroline.

Faktisk havde Heidi nærmest overtaget driften allerede omkring påsken 2017, mens hun stadig var i forløbet med Branchepakken.

Caroline var nemlig så uheldig at brække sin arm i påsken, men Heidi trådte til helt uden besvær.

"Heidi har nu fået ansvaret for at koordinerere den daglige drift af rengøringen på jobcentret, og hun varetager en del af den faglige undervisning, hvilket giver mig fri til at klare de administrative opgaver forbundet med projektet – og ikke mindst arbejdet med at motivere borgerne" siger Caroline og fortsætter

"Vi har et super godt makkerskab, og jeg har svært ved at se hvordan jeg nogensinde klarede det alene", afslutter Caroline.

”Jeg er vel nærmest Carolines assistent. Jeg står for undervisningen de dage Caroline har andre arbejdsopgaver. Jeg hjælper med at undervise både i ergonomi, hygiejne, teknik, kemi og andre ting, og synes det er rigtig spændende”, fortæller Heidi.

”Det er vigtigt at vi passer på vores kroppe, og jeg sørger for at lære deltagerne at bruge kroppen ordentligt, så de ikke overbelaster ryggen og knæene, for eksempel.

Jeg har selv gjort rent i 25 år, har en protese i mit ene knæ, så jeg ved godt det er hårdt for kroppen. Derfor er jeg også ekstra opmærksom”, siger Heidi som er ovenud begejstret for at have fået det her job hos os.

”Jeg elsker mit job, jeg synes det er pragtfuldt!”, siger Heidi og smiler.

 

Om Branchepakken

Branchepakken er et 13 uger langt opkvalificerings- og uddannelseskursus.

Det er et samarbejde mellem JMV og Jobcenter Gribskov.

Det overordnede mål er at hjælpe jobparate og – på sigt – aktivitetsparate borgere tilbage på arbejdsmarkedet.

Branchepakken er både praktisk uddannelse og erfaring indenfor rengøringsbranchen.

Dvs undervisning i emner som kemi, materialer, ergonomi og sikkerhed.

Sociale kompetencer i højsædet

Deltagerne bliver også trænet i sociale kompetencer i eksempelvis kommunikation, kundeservice, samarbejde, relationer, uskrevne regler på arbejdsmarkedet, jobsøgning, personlig gennemslagskraft og andre værdiskabende, sociale fag. 

Alle deltagere får god hjælp undervejs til at se egen værdi og få succesoplevelser i forhold til den enkeltes plads og berettigelse på arbejdsmarkedet.

Vores vigtigste fokuspunkter er værdi og selvtillid til selv at gøre en aktiv indsats for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Indtil videre har 9 borgere opnået at få et fast job hos JMV ApS efter dette forløb, dertil kommer de mange andre borgere der har fået jobs andre steder.