Henriks historie

47 årige Henrik Polack, født og opvokset i Helsinge, havde arbejdet flere forskellige steder, blandt andet som vagt og også med rengøring, da han blev arbejdsløs og tilknyttet Jobcenter Gribskov.
Og det var Henriks erfaring med rengøring der resulterede i en plads i forløbet med Branchepakken på Jobcentret.
Henrik var nede i kantinen på Jobcentret en dag for at hilse på. Denne dag var en lille gruppe netop i gang med at gøre rent i kantinen, og de var ved at lære lidt om det hele.
”Jeg vidste jo noget om hvordan man gør rent feks uden at få ondt i skuldrene, og kunne se at de her mennesker ikke helt endnu havde lært hvordan man passer bedst på kroppen når man gør rent, så jeg kunne ikke lade være med at rette lidt på dem”, fortæller Henrik.
Caroline Svendsen, leder af Branchepakken, spurgte Henrik om han ikke var interesseret i at komme med i forløbet, og det takkede Henrik ja til med det samme.
”Jeg syntes det var et rigtigt godt forløb, jeg lærte virkelig noget”, fortæller Henrik, som efter de 13 uger forløbet varer, blev tilbudt en kort praktik og hurtigt derefter en fastansættelse her hos JMV.
Og vi er meget glade for at have Henrik med på holdet.
Ikke mindst Michael Hansen, rengøringsinspektør og Henriks nærmeste overordnede.
”Jeg er virkelig glad for at have Henrik med her. Han tager ansvar for sit arbejde, og det betyder at jeg slet ikke er i tvivl om hvorvidt jeg kan give ham ansvar”, fortæller Michael og fortsætter,

Henrik på arbejde en tidlig vintermorgen

”Henrik har - og har haft - mange forskellige opgaver, og mange nye opgaver. Han vokser med sine opgaver hver gang. Han er både arbejdsvillig, lærenem og oprigtigt interesseret i det han laver”, siger Michael og tilføjer,
”Og så knokler han!”.
René Petersen som også har Henrik med ud på forskellige opgaver, har også kun rosende ord at sige.
”Det er altid godt at sende Henrik ud. Han er ansvarsbevidst, han efterlader altid tingene i god og ordentlig stand til den næste medarbejder. Og så er han virkelig god til at give klare tilbagemeldinger om den opgave han er i gang med. Det gør at jeg - og andre - bedre kan planlægge opgaverne og det er guld værd”, fortæller René.
Og Henrik selv er også glad for sit arbejde her hos os.
”Jeg har nogle gode kollegaer, det er rigtig fint. Jeg laver alt muligt forskelligt, det kan jeg godt lide”, fortæller Henrik, som dog måtte erkende at natarbejdet han havde fået som opgave på et tidspunkt, ikke fungerede for ham.
”Jeg havde lidt bøvl med der natarbejde, det var ikke lige mig. Men jeg oplevede også at da jeg gav udtryk for det på arbejdet, så blev der faktisk lyttet til mig, og mine vagter blev lavet om,” fortæller Henrik.
Henrik kan godt lave lidt sjov og sige at nu siger han op, for nu gider han altså ikke mere. Men vi kan altså ikke undvære Henrik her hos os, og det har han også fundet ud af.
”Hver gang jeg laver lidt sjov med det, så får jeg bare at vide at det får jeg slet ikke lov til!”, siger Henrik.
Henrik er meget glad for at han fik chancen for at være i forløbet med Branchepakken.
Ikke kun fordi det jo endte rigtig fint – for både Henrik og JMV – med en fastansættelse.
”For mig gav det forløb meget mere mening end mange andre tiltag og forløb jeg har prøvet før”, afslutter Henrik.
 
Om Branchepakken
Branchepakken er et 13 uger langt opkvalificerings- og uddannelseskursus.
Det er et samarbejde mellem JMV og Jobcenter Gribskov.
Det overordnede mål er at hjælpe ledige tilbage på arbejdsmarkedet.
Branchepakken er både en praktisk uddannelse og giver erfaring indenfor rengøringsbranchen.
Dvs undervisning i emner som kemi, materialer, ergonomi og sikkerhed.
Fra 2018 vil andre håndværksmæssige fag dog også være omfattet af Branchepakken.
Sociale kompetencer i højsædet
Men deltagerne bliver også trænet i sociale kompetencer i eksempelvis kommunikation, kundeservice, samarbejde, relationer, uskrevne regler på arbejdsmarkedet, jobsøgning, personlig gennemslagskraft og andre værdiskabende, sociale fag. 
Alle deltagere får god hjælp undervejs til at se egen værdi og få succesoplevelser i forhold til den enkeltes plads og berettigelse på arbejdsmarkedet.
Vores vigtigste fokuspunkter er værdi og selvtillid til selv at gøre en aktiv indsats for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.
Indtil videre har 7 borgere opnået at få et fast job hos JMV ApS efter dette forløb, dertil kommer de mange andre borgere der har fået jobs andre steder.